+31 (0)6 44 5372 44Monday - Sunday 10:00 - 22:00
crossbow_logo_black
THE CROSSBOW IS THE LONGEST, HEAVIEST AND MOST HAZARDOUS TRIATHLON IN THE WORLD. IT EXCESSES 2 CONTINENTS AND GOES THROUGH RUSSIA, THE LARGEST COUNTRY IN THE WORLD STARTING WITH A TIMETRIAL CONSISTING OF 33 STAGES, 8 TIMEZONES, 5 CLIMATEZONES, 7.135 MILES AND 252.625 FEET IN HEIGHT IN 40 DAYS.THE ROUTE LEADS ALL THE WAY FROM HOLLAND THROUGH GERMANY, POLAND TO MOSCOW. FROM MOSCOW IT TRAILS ALONG THE TRANS-SIBERIAN RAILWAY VIA NIZHNY NOVGOROD, KAZAN, PERM, YEKATERINBURG, TYUMEN, OMSK, NOVOSIBIRSK, TOMSK, KRASNOYARSK, IRKUTSK, ULAN-UDE, CHITA, SVOBODNIY, KHABAROVSK ALL THE WAY TO VLADIVOSTOK!

ULTRA TRIATHLON JAPAN

TERWIJL DE ZOMER-OLYMPISCHE SPELEN VAN 2020 NADEREN, WIL IK DE AANDACHT VESTIGEN OP HET KLIMAAT EN DE VERANDERINGEN DIE SINDS HET 'KYOTO-PROTOCOL' ZIJN AANGEBRACHT DOOR EEN REEKS VAN 7 OPEENVOLGENDE ULTRA-TRIATLONS TE LANCEREN OP BASIS VAN DE 'OCEANS 7'-MARATHON CHALLENGE BESTAANDE UIT 7 OPEN-WATER KANAALZWEMMEN.

DE RACE


Op 23 juni vertrekt de Red Bull Trans-Siberian Extreme-wedstrijd voor ultrafietsers in Moskou, met 9.200 kilometers langs de legendarische Trans-Siberische spoorlijn in 15 etappes van 300 tot 1400 kilometer de langste rittenkoers ter wereld.

De route loopt langs Kostroma, Perm, Yekaterinburg, Omsk, Barabinsk, Novosibirsk, Krasnoyarsk, Tulun, Irkutsk, Ulan-Ude, Chita, Svobodny, Obluchye, en Khabarovsk, met de finish in Vladivostok aan de Stille Oceaan. De deelnemers overschrijden vijf klimaats- en zeven tijdszones, klimmen in totaal 58 km (!) en zullen meer dan drie weken onderweg zijn. 

De Red Bull Trans-Siberian Extreme was nog maar net aangekondigd of de wedstrijd trok al meteen de aandacht van een groot aantal ultrafietsers van over de hele wereld. Dit heeft dan ook alle ingrediënten om een legendarische race over twee continenten (Europa en Azië) te worden. Deze Extreme is niet alleen voor profatleten die gespecialiseerd zijn in ultramarathons, maar ook voor semi-professionele en amateurrenners die hun snelheid en uithouding op de proef willen stellen.

Het concept van een rittenkoers maakt de wedstrijd interessanter voor deelnemers en spectaculairder voor wie het willen volgen op de site www.redbulltranssiberianextreme.com. Iedereen die denkt dat hij sterk genoeg is om bijna 10.000 km op de fiets te overleven, kan zich aanmelden, maar de organisatie eigent zich het recht toe om deelname te verbieden.

Naast het extreme karakter is ook het parcours uniek. De eerste 1.500 km lopen over het drukke Europese deel van Rusland, waar 75% van de bevolking is geconcentreerd, daarna gaat het over de Oeral en Siberië, het Baikalmeer, de regio van Amur, en het Verre Oosten met zijn maagdelijke natuur, oude ossen en een bevolkingsdichtheid van maar twee tot vier mensen per vierkante kilometer. De route loopt langs de grens met KazachstanMongolië en China.

Crossing the TSUGARU straight

To make a difference I will start my first PHENOMENAL with a 1st worldrecord-attempt open water solo sea swimming without any assistance through the Tsugaru Strait (Japanese: 津軽海峡, Tsugaru Kaikyō) from Hokkaido to Honshu.The Tsugaru Strait or Tsugaru Channel is a channel between Honshu, the main island of Japan, and Hokkaido in northern Japan connecting the Sea of Japan with the Pacific Ocean. 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Wie ben ik?

Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest in de ICT en de Marketing Research werd ik in 2009 plots geconfronteerd met Electro-Hypersensitiviteit (EHS) en kon niet meer met computers werken. Ik was juist terug van een backpack-vakantie in Noorwegen toen het noodlot toesloeg. Ik begreep niet goed wat er aan de hand was en kon niet meer functioneren. Mijn wereld stond volledig op zijn kop, ik moest zelfs mijn huis uit en sliep in hostels, terwijl ik mijn woonhuis verhuurde. Het bleken achteraf Wifi-signalen en UMTS-masten te zijn die me tot op de dag van vandaag het leven zuur maken en ik diende dit te gaan compenseren met een totale verandering van levensstijl.

Na een langer verblijf van 2 jaar in Wenen, Oostenrijk waar ik op een camping verbleef ben ik na mijn terugkeer naar Nederland na volledig hersteld te zijn van een ernstige aanrijding op een gegeven moment gaan rondtrekken met de fiets op zoek naar stralings-luw gebied in Groot-Brittannië, de ‘Santiago de Compostella bedevaartsroute’ per fiets helemaal naar Marokko. Daarna door het Atlasgebergte en weer terug naar Nederland langs de Spaanse kust en Franse Riviera. Na een lange 'bike-survival' door Scandinavië kwam ik op het besluit om me te gaan toeleggen op triathlon. Een aantal mensen die ik op mijn fietsreizen tegen ben gekomen waren erg enthousiast over deze combinatie-sport en ik besloot na 3 maanden getraind te hebben met een stel oude rotten, om een professioneel triathlon-team In Antwerpen te zoeken en een hele uitzet te gaan kopen. Vanaf januari 2018 was ik professioneel met triathlon bezig en kreeg ik dagelijks les van een professionele zwemcoach in het Olympisch zwembad ‘de Wezenberg’ en deed vervolgens het hele jaar mee aan wedstrijden in binnen- en buitenland. Ik behaalde goede resultaten. Momenteel train ik bij Triathlon Vereniging Breda dat afgelopen jaar nog in de landelijke eredivisie team-competitie triathlon uitkwam.

In 2021 ga ik er weer vol tegenaan met 'de langste triathlon ter wereld', een wereldrecordpoging op de lange afstand; mijn eerste ‘Phenomenal’, een extreme triathlon, die mij op mijn aero-tijdritfiets dwars door Rusland en Siberie naar Vladiwostok zal brengen. Vervolgens pak ik de boot naar het Noordelijke eiland van Japan om vanaf daar deTsugaru Strait, een 19km lange zeestraat, over te zwemmen. Vervolgens fiets ik naar Tokio om daar bij deOlympische Spelen aanwezig te kunnen zijn, om daar de lange afstand triathlon te promoten als mogelijk nieuw olympisch onderdeel. Vanaf daar wordt het een jogging richting de Mnt. Fuji (3.776 mtr). Hopelijk word ik vervolgens in Oktober ingeloot voor de IRONMAN Worldchampionships op Kona, Hawaii. Het mekka van de triatleet waar ik voor een top-3 notering in mijn age-group en een persoonlijk record wil gaan.

Na een naam gevestigd te hebben in de triathlonsport wil ik triathlontrainer worden.
OLAF
TRIATLEET, WIELRENNER & TOEKOMSTIG TRAINER

Sponsoring

BASIS SPONSOR

€399,-

Per SPONSOR

PREMIUM-SPONSOR

990,-

Per SPONSOR

Hoofdsponsor

€1990,-

Per SPONSOR

NOW IS THE TIME TO

live your dreams!

Life is a journey, not a destination” ~ Ralph Waldo Emerson

Charity

Phenomenal sponsort met uw bijdragen onder andere de volgende goede doelen:

Contact

    +31 (0)6 44 5372 44

    olaf@phnm.nl

    Close Menu
    Close Panel